Генпрокуратура: У всіх затриманих у «справі податківців» конфіскують майно

Генпрокуратура: У всіх затриманих у «справі податківців» конфіскують майно
Фото з відкритих джерел

За співпрацю Луценко обіцяє затриманим податківцям пом'якшення запобіжного заходу

У всіх затриманих у справі податківців буде конфісковано майно. Про це в ході брифінгу заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«Я сумніваюся, що заступник податкової інспекції одного з районів Києва особисто бачила ці 3 млн. Вона підписувала документи, хто їй давав накази, вона отримувала натомість, вона повинна дати свідчення. Ми не будемо наполягати на арешті, ми можемо змінити запобіжний захід і відповідно укласти угоду зі слідством, яка зменшить умови покарання судді. Звичайно, при цьому відбудеться конфіскація майна всіх затриманих», - заявив Луценко.

«Ніхто не збирається прощати навіть дрібних виконавців, тому що, власне, великі крадіжки робляться дрібними виконавцями, і вони будуть відповідати. Укладати угоду, значить будуть менше сидіти в тюрмі, або умовний термін отримають, але конфіскація майна неминуча. Щодо великих організаторів - і Головач та інші діячі, які будуть відповідати і тюремним терміном і конфіскацією майна», - зазначив він.

Напередодні заарештували колишнього першого заступника голови Державної податкової служби (зараз Державна фіскальна служба) генерал-полковника Андрія Головача. Суд призначив заставу в розмірі 200 млн грн. Також було затримано ще 4 чиновників податкових органів часів Клименко. У ГПУ повідомили, що вони підозрюються в незаконному відшкодуванні ПДВ підприємствам з ознаками фіктивності, які перебували під контролем Януковича, Азарова і Клименко, на суму 3 млрд 166 млн 90 тис. грн. Очікується, що 10 серпня буде розглянуто клопотання про їх арешт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: