Генпрокуратура вилучить документи про націоналізацію «Приватбанку»

Генпрокуратура вилучить документи про націоналізацію «Приватбанку»

У рамках розслідування про розкрадання коштів суд дозволив прокуратурі вилучити ряд документів «Приватбанку»

Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі України вилучити документацію про націоналізацію і колишнє керівництво «Приватбанку». Про це йдеться в судових матеріалах від 19 жовтня, передають «Українські новини».

Зазначається, що ГПУ проводить розслідування за фактом зловживання службовим становищем та заволодіння посадовими особами «Приватбанку» чужим майном в особливо великих розмірах за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу.

«Посадові особи «Приватбанку», шляхом зловживання своїм службовим становищем, протягом 2014 року заволоділи чужим майном, а саме державними коштами Національного банку України, що виділені на рефінансування «Приватбанку» в особливо великих розмірах», - йдеться в судових матеріалах.

Печерський районний суд Києва дозволив слідчим вилучити у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб: рішення про введення тимчасової адміністрації в банк; рішення про припинення тимчасової адміністрації; договір між Міністерством фінансів і Фондом гарантування про продаж 100% акцій «Приватбанку».

Також суд дозволив вилучити документи в головному офісі «Приватбанку»: укладені контракти з головою спостережної ради Геннадієм Боголюбовим та головою правління Олександром Дубілетом; рішення НБУ про погодження Дубілета на посаду голови правління; особиста справа голови правління «Приватбанку».

Крім того, слідство вилучить виписки за рахунками обліку отриманих кредитів рефінансування «Приватбанком».

Нагадаємо, Приватбанк продає 17 об'єктів нерухомості на суму 50 мільйонів гривень через державне підприємство «Сетам». 

Раніше заступниця голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що Приватбанк має продати непрофільні активи, в тому числі і ряд об'єктів нерухомості, які знаходяться на балансі банку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: