Росія регулярно провокує НАТО, - Столтенберг

Росія регулярно провокує НАТО, - Столтенберг
ntv.ru

Москва продовжує підтримувати бойовиків в конфлікті в Східній Україні, який забрав понад 10000 життів, заявив генсек НАТО

Генсек НАТО Єнс Столтенберг назвав  тероризм і російську агресію основними викликами, які стоять перед Альянсом. Про це він написав у своїй статті на The Wall Street Journal.

«Глобальна коаліція по боротьбі з ІДІЛ досягла хороших результатів. Але ця робота ще далека до завершення. Вона потребує усіх можливих зусиль і НАТО збільшує свою участь у цьому напрямку», - написав Столтенберг.

За його словами, наслідки діяльності «Ісламської держави» відчуваються як жертви терактів у США та Європі, такі і мільйони, які втекли від війни в Сирії та інших місцях. Водночас, зазначив Столтенберг, тероризм - не єдина проблема, що стоїть перед НАТО. «Коли Росія незаконно анексувала Крим? це підірвало європейську безпеку. Москва продовжує підтримувати бойовиків в конфлікті в Східній Україні, який забрав понад 10000 життів», - заявив генсек НАТО.

«Росія регулярно провокує союзників і партнерів по НАТО», - додав він, нагадуючи про випадки, коли російські винищувачі здійснювали небезпечні маневри над американськими кораблями на Балтиці.

«У відповідь на більш агресивні дії Росії, НАТО здійснив найбільше зростання своєї колективної оборони з часів холодної війни. Після декількох років падіння бюджетів витрати на оборону європейських союзників по НАТО і Канади в минулому році зросли. І вони будуть рости знову в цьому році», - зазначив Столтенберг.

«Не може бути жодного сумніву: якщо будь-який союзник зазнає нападу, це буде розглядатися як агресія проти цілого блоку. Агресію зустрінуть війська цілого Альянсу», - наголосив він.

Водночас він зазначив, що холодна війна повинна і надалі лишатися історією, і поряд з нарощенням захисту НАТО прагне до конструктивного діалогу з РФ. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: