Генсек НАТО виступив проти ізоляції Росії

Генсек НАТО виступив проти ізоляції Росії

Єнс Столтенберг

На думку Столтенберга, важливо вести переговори з Росією, «щоб зменшити напруженість»

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що хоча Північноатлантичний альянс не визнає приєднання Криму до Росії, але це «не привід ізолювати Росію».

Про це він сказав у Брюсселі на саміті НАТО.

«Ми, як і раніше, не визнаємо приєднання Криму, втручання у вибори інших країн, але через це не можна ізолювати Росію», – зазначив Столтенберг.

Він висловив упевненість у необхідності діалогу з Росією, «навіть якщо ми (НАТО. – Ред.) не віримо у поліпшення відносин».

«Я думаю, коли відносини напружені, важливо розмовляти з Росією, щоб зменшити напруженість», – заявив генсек НАТО.

Також у НАТО констатують присутність російських військ на території сусідніх держав.

«Ми бачимо, що Росія використовує війська проти своїх сусідів - України, Грузії, навіть Молдови, так, ми бачимо цю активність. НАТО та Росія співпрацювали багато років із різних питань, тому що Росія також наш сусід, - із військових питань, питань кордону... Моя позиція щодо Росії полягає в тому, що Альянс має бути сильним, ми маємо бути єдині і збільшувати інвестиції в оборону. Діалог із Росією необхідно продовжувати, тому що вона залишається нашим сусідом», - сказав Столтенберг.

При цьому генсек НАТО наголосив, що не варто забувати про анексію Криму, кібератаки, втручання у внутрішню політику інших країн, проте «щоб змінити ситуацію на краще, необхідно використовувати всі інструменти».

Нагадаємо, в Брюсселі стартує 29-й щорічний саміт НАТО. Він триватиме у штаб-квартирі Альянсу 11-12 липня.

Президент України Петро Порошенко здійснить візит до Бельгії, де візьме участь у заходах саміту НАТО на запрошення генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: