Генсек ООН закликав світ не вступити у війну через Північну Корею

Генсек ООН закликав світ не вступити у війну через Північну Корею
Виступ генсека ООН Антоніу Гутерреша на Генасамблеї

Антоніу Гутерреш підкреслив, що використання ядерної зброї немислиме для вирішення кризи

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав світ знайти політичне вирішення кризи навколо Північної Кореї і не вступити через неї у війну, «як лунатики». Про це він заявив, виступаючи на відкритті 72-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

«Настав час для державницьких дій», і «використання ядерної зброї має бути немислиме» для вирішення кризи, зазначив Гутерреш.

Він також застеріг щодо інших викликів, що постали перед світом, серед них зростання нестабільності, нерівності, розповсюдження конфліктів і кліматичні зміни.

У нинішній сесії Генасамблеї ООН, серед іншого, вперше бере участь нинішній президент США Дональд Трамп.

У своєму виступі він, зокрема, заявив, що світова спільнота має «відкинути загрози суверенітету, які спостерігаються від України до Південнокитайського моря».

Також Трамп заявив про загрозу, яка йде від «маргінальних держав», надавши вкрай різкі оцінки Ірану та Північній Кореї. За його словами, якщо Пхеньян не згорне ядерні випробування, «США не матимуть іншого вибору, окрім як цілковито знищити Північну Корею».

Трамп назвав південнокорейського лідера Кім Чен Ина «ракетником із суїцидальною місію» і закликав держави-члени ООН ізолювати режим КНДР.

Нагадаємо, 72-я сесія Генеральної асамблеї ООН офіційно відкрилася 12 вересня в Нью-Йорку.

Виступ президента України Петра Порошенка на Генасамблеї ООН запланований на середу, 20 вересня, о 18:45 за київським часом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: