Генштаб оголосив термін демобілізації шостої хвилі

Генштаб оголосив термін демобілізації шостої хвилі

Завершується планування звільнення з військової служби військовослужбовців, мобілізованих під час 6-ї черги

Генеральним штабом Збройних сил України сплановано демобілізацію військовослужбовців 6-ї черги. Про це сьогодні, 13 вересня, повідомив тимчасовий виконувач обов’язків начальника Головного управління персоналу – заступника начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-майор Володимир Талалай, інформують у Генштабі.
Нині завершується планування звільнення з військової служби військовослужбовців, мобілізованих під час 6-ї черги (третя черга осіб, мобілізованих відповідно до указу президента України від 14.01.2015 №15).
«Якщо не буде погіршення воєнно-стратегічної обстановки, у вересні передбачається внести на розгляд президенту України проект відповідного нормативного акту, розпочати звільнення 6-ї черги у поточному місяці та основну частину мобілізованих військовослужбовців звільнити у жовтні 2016 року», – наголосив Талалай.
Таким чином, усіх військовослужбовців за мобілізацією, які не виявлять бажання залишитися у лавах ЗСУ, буде звільнено встановленим порядком.
Наразі в органах військового управління та у військових частинах розробляються списки та плани-графіки звільнення особового складу. Звільнення здійснюватиметься поступово, з метою недопущення зниження боєготовності підрозділів, поступового вивільнення посад, здачі посад, бойової техніки та майна.
Звільнених у запас військовослужбовців в обов’язковому порядку буде зараховано до оперативного військового резерву першої черги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: