Глава МЗС Британії назвав поведінку РФ «нелюдською»

Глава МЗС Британії назвав поведінку РФ «нелюдською»
Борис Джонс

Борис Джонс вимагає від РФ негайно звільнити Сенцова та Кольченка

Міністр закордонних справ Британії Борис Джонс назвав поведінку Росії в Україні та Сирії «нелюдською». Про це він заявив у британському парламенті, передає True-News.info.

За словами Джонса, Британія стурбована тривалими тюремними ув’язненнями українців. «Ми дійсно стурбовані кількістю українських громадян, які висловили свою незгоду щодо незаконної анексії Криму і отримали тривалі тюремні ув'язнення, включаючи Сенцова і Кольченка. Ми звертаємося до російської влади з вимогою негайно звільнити їх», - сказав глава британського МЗС.

При цьому, Джонс підкреслив, що «нелюдська» поведінка РФ в Україні та Сирії є приводом для посилення санкцій, і не лише по відношенню до бізнесу.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони схвалила рішення про застосування нових санкцій проти представників правоохоронних та судових органів Російської Федерації через переслідування українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка. «Окремо РНБО України ухвалила рішення про застосування санкції до осіб, причетних до протиправних дій проти громадян України», - наголосили у РНБО. У прес-службі пояснили, що «йдеться, зокрема, про представників правоохоронних та судових органів РФ, відповідальних за незаконне переслідування громадян України Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших, які були неправомірно затримані, засуджені, й досі незаконно утримуються на території Росії».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: