Главі УГКЦ Святославу Шевчуку – 50

Главі УГКЦ Святославу Шевчуку – 50
Блаженніший Святослав святкує ювілей

«Бути собою – це бути справжнім», – говорить Блаженніший

5 травня виповнюється 50 років предстоятелю Української греко-католицької церкви Святославу Шевчуку.

Народився Блаженніший у Стрию на Львівщині. Його мама була вчителькою музики. Святослав також займався у класі скрипки, а його улюбленим композитором був Антоніо Вівальді. У дитинстві Святослав захоплювався розведенням голубів та фотографією.

У 1983–1989 роках Шевчук відвідував курси у підпільній греко-католицькій духовній семінарії. Відбув військову строкову службу в Радянській армії. Як випускник медичного училища, відслужив два роки строкової служби фельдшером в окремому батальйоні аеродромного забезпечення Луганського вищого військового авіаційного училища.

У 1991-1992 роках навчався в Центрі філософсько-богословських студій «Дон Боско» у м. Буенос-Айресі (Аргентина), а у 1992–1994 роках — у Львівській духовній семінарії Святого Духа.

Як зазначає Блаженніший Святослав Шевчук, після захисту у Римі докторату він через Східну Конгрегацію домігся загальної аудієнції у Папи Римського Йона Павла II, на якій попросив у Святійшого Отця благословення на свою місію в Україні.

Став він главою УГКЦ у березні 2011 року.

Блаженніший Святослав говорив: «Бути собою – це бути справжнім».

«Якщо ти українець – будь справжнім українцем, якщо ти єпископ – будь  справжнім єпископом. Якщо ти монах  – будь справжнім монахом. Якщо ти науковець – будь справжнім науковцем. Якщо ти патріот – будь справжнім патріотом. Якщо ти християнин – будь справжнім християнином», - переконаний він.

Щиро вітаємо ювіляра!

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: