Главу Samsung підозрюють у корупції - йому загрожує 12 років в'язниці

Главу Samsung підозрюють у корупції - йому загрожує 12 років в'язниці

Керівника компанії підозрюють у передачі хабара екс-президенту країни

Прокуратура Південної Кореї вимагає 12 років тюремного ув'язнення для віце-президента Samsung Electronics і фактичного керівника Samsung Group Лі Чже Ена, якого підозрюють у корупції, передає агентство Yonhap.

«Звинувачення вимагає в понеділок, щоб главу Samsung Лі Чже Ена було засуджено до 12 років в'язниці за хабарництво та інші звинувачення в рамках масштабного корупційного скандалу за участю поваленого екс-президента Пак Кин Хе», - йдеться в повідомленні.

Також обвинувачення за результатами розслідування вимагає по 10 років в'язниці для ще трьох топ-менеджерів Samsung.

Главу Samsung також звинувачують у приховуванні активів за кордоном і даванні неправдивих свідчень. Очікується, що рішення суду в його справі буде винесено вже в серпні.

За версією слідства, Лі Чже Ен передав 38 млн дол. хабара екс-президенту країни для злиття з холдингом однієї з будівельних компаній.

Нагадаємо, в лютому 2017 року керівництво Samsung пішло у відставку після звинувачень у корупції. Крім того, Samsung оголосив про старт реструктуризації компанії, в рамках якої вже розформовано офіс стратегії майбутнього. Співробітників офісу звинувачують у передачі хабарів південнокорейським чиновникам.

Як повідомлялося, квартальний прибуток Samsung вперше перевищив показники Apple.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: