Google оскаржить рекордний штраф Єврокомісії за зловживання домінуючим становищем

Google оскаржить рекордний штраф Єврокомісії за зловживання домінуючим становищем

Єврокомісія оштрафувала Google в кінці червня 2017 року рамках антимонопольного розслідування

Компанія Google подала апеляцію на рішення Європейської комісії про штраф в розмірі 2,4 млрд євро за зловживання домінуючим становищем на ринку пошукових систем.

Про це повідомляє Reuters.

Єврокомісія оштрафувала Google в кінці червня 2017 року рамках антимонопольного розслідування. Тоді в комісії прийшли до висновку, що Google порушила правила Європейського союзу, надавши перевагу свого сервісу покупок Google Shopping при пошуку товарів через пошуковик Google.

За даними Єврокомісії, Google істотно занижувала рейтинги конкуруючих сервісів, а їх пропозиції не виводилися на першу сторінку пошуку. Єврокомісія надала компанії 90 днів для того, щоб відмовитися від використання нечесної практики.

«Те, що робив Google, за антимонопольними нормами Євросоюзу є незаконним. І, що найважливіше, європейські споживачі позбавлялися можливості вибору послуг», — сказала єврокомісар з питань конкуренції Маргрет Вестагер.

Очікується, що суду в Люксембурзі знадобиться кілька років, щоб винести рішення щодо апеляції. Представник прес-служби суду повідомив, що Google не просив про тимчасове призупинення рішення ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: