Google піддався тиску Росії і створив дві карти Криму

Google піддався тиску Росії і створив дві карти Криму
Фото hi-news.ru

Критика російського уряду блискавично подіяла на Google

Google змінив світ, а недавно дістався і до Криму. Причому змінив його відразу двічі, пише німецьке видання Sueddeutsche Zeitung.

Минулого тижня на мапі анексованого Росією півострова моментально змінилися назви кількох десятків населених пунктів. Так, наприклад, село Красногвардійське перетворилося в Курман, Кіровське, назване на честь радянського партійного функціонера, в Іслям-Терек, а Радянський район отримав назву Ічкі.

Причиною цього став закон, підписаний в травні минулого року українським президентом Петром Порошенко про заборону комуністичної і націонал-соціалістичної символіки на території країни.Відповідно до норм міжнародного права, півострів як і раніше належить Україні, хоча Москва вже два роки вважає його своєю територією. Однак в Росії перейменування Google не сприняли.

Російський міністр масових комунікацій Микола Нікіфоров назвав дії американського концерну «недалекоглядними». «Якщо Google буде ігнорувати російський закон і російські назви населених пунктів, то в майбутньому йому буде важко вести бізнес на території Росії», підкреслив міністр. «Глава уряду» Криму Сергій Аксьонов, в свою чергу, звинуватив концерн в тому, що той «піддався впливу Києва і русофобії, що процвітає в Україні».

Критика подіяла дуже швидко: вже на наступний день Google повернув на карту Криму колишні назви. Таким чином, Ічкі знову став Радянським. Сам концерн не став давати розлогі коментарі і заявив лише про «складну ситуацію». Водночас українське представництво Google пообіцяло, що відтепер буде дві версії карти Криму - для Росії і для України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: