Гройсман має намір оголосити новий конкурс із приватизації ОПЗ

Гройсман має намір оголосити новий конкурс із приватизації ОПЗ

Уряд проаналізує першу спробу виставити ОПЗ на відкритий конкурс і оголосить новий конкурс

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що влада не відмовиться від наміру продати Одеський припортовий завод і оголосить новий конкурс із приватизації ОПЗ. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, коментуючи ситуацію щодо приватизації ОПЗ.
«Як стало відомо, у встановлений термін заявок від потенційних покупців при даній ціні не надійшло. Це не означає, що ми відмовимось від наших планів щодо приватизації частини державних підприємств. Я неодноразово висловлював з цього приводу свою позицію. Ми маємо майже 3500 державних підприємств у той час як європейські країни мають приблизно по 300. Сотні цих підприємств, які неефективно управляються, є джерелом корупції та вимивання коштів з бюджету. Тому ми будемо пропонувати частину з них на прозору приватизацію, а в тих, які залишаться у власності держави, - підвищувати якість менеджменту», - сказав прем’єр.
«Ми уже бачимо, що на цьому шляху нам чинитимуть опір в першу чергу ті, хто звик «годуватись» за рахунок державної власності. Але ми не зійдемо з цього шляху», - заявив Гройсман.
Він повідомив, що уряд проаналізує першу спробу виставити ОПЗ на відкритий конкурс і оголосить новий конкурс, «до якого ми підготуємось краще».
Нагадаємо, конкурс з продажу 99,6% акцій великого виробника хімічної продукції Одеського припортового заводу не відбувся через відсутність заявок інвесторів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: