У «Народному фронті» назвали винних у зриві приватизації ОПЗ

У «Народному фронті» назвали винних у зриві приватизації ОПЗ

«Народний фронт» вимагає якнайшвидшої прозорої конкурсної приватизації ОПЗ та інших держпідприємств

Приватизація Одеського припортового заводу таки зірвана спільними зусиллями одеського губернатора Міхеїла Саакашвілі та Національного антикорупційного бюро, де першим заступником директора є його ставленик Гізо Углава. Так прокоментував народний депутат від «Народного фронту» Андрій Помазанов відсутність заявок на купівлю ОПЗ, зафіксовану ввечері 18 липня, коли збіг термін їх подачі.
«Фракція «Народного фронту» попереджала, що безпідставне затримання з подачі НАБУ топ-менеджерів стратегічного державного підприємства та інформаційна істерика, піднята Саакашвілі, мали на меті різко підвищити «токсичність» одного з найсуттєвіших активів України, відвернути від нього солідних закордонних інвесторів», - заявив депутат-«фронтовик».
За його словами, Саакашвілі і НАБУ своїми діями відкрили дорогу до конкурсу з приватизації ОПЗ українським і російським тіньовим олігархам, які стоять за одеським губернатором. «Ці представники мафіозних структур не мали жодних шансів у конкуренції з серйозним міжнародним бізнесом, але тепер Саакашвілі їм такі шанси надає», - застеріг Помазанов.
«По-перше, скандали з гучними заявами про корупцію, кримінальними провадженнями і арештами надовго відвернуть іноземного інвестора від ОПЗ і дадуть можливість приходу авантюристів. По-друге, ціну «токсичного» активу буде суттєво збито, і бюджет воюючої недоотримає сотні мільйонів гривень», - заявив народний депутат.
«Для досягнення цієї мети НАБУ не гребує відверто жодними засобами, використовуючи одіозного суддю, який стоїть «на вихід» з посади за переслідування «майданівців» і порушення присяги, і проти якого саме Бюро відкрило справу. Не дивно, що приймаючи «драконівські» рішення про арешт, підсунуті йому НАБУ, суддя відмовився розглядати документи перевірки Держфінінспеції, які переконливо свідчать про невинуватість топ-менеджерів ОПЗ», - наголосив Помазанов.
Наслідки галасу і провокацій, влаштованих Саакашвілі і НАБУ, можуть стати трагічними для України та її економіки: міжнародний інвестор може взагалі втратити інтерес до України, - заявив депутат.
«Народний фронт» вимагає якнайшвидшої прозорої конкурсної приватизації ОПЗ та інших держпідприємств. Винятком можуть бути лише підприємства, без яких не обійтися у виконанні оборонних функцій держави. «Ключовим для нашої сили, і для української держави є дотримання трьох умов. Перше, якнайшвидша і якнайвигідніша приватизація. Друге - прозорість конкурсу. Третє - недопущення інвесторів із країни-агресора і власників тіньових капіталів сумнівного походження», - заявив Помазанов.

Нагадаємо, у понеділок, 18 липня, Фонд держмайна повідомив, що конкурс з продажу 99,6% акцій великого виробника хімічної продукції Одеського припортового заводу не відбувся через відсутність заявок інвесторів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: