Грузинська Православна Церква підтримує українську автокефалію

Грузинська Православна Церква підтримує українську автокефалію
Митрополит Чкондійський Петре
Фото: РІСУ

Член Синоду Грузинської Православної Церкви митрополит Чкондійський Петре висловився на підтримку автокефалії Православної Церкви в Україні.

Про це передає РІСУ з посиланням на грузинський телеканал «Руставі-2».

«Україна, 40-мільйона незалежна країна, звичайно, я особисто вважаю, що вона повинна мати незалежну Церкву», – заявив він після засідання Синоду ГПЦ.

«Україна не повинна у церковному плані підпорядковуватись першоєрарху країни-агресора», – зазначив митрополит. В той же час владика зауважив, що цей процес може розтягнутись в часі. Він наголосив, що в нього наразі немає відповіді чи підтримає увесь Синод ГПЦ українську автокефалію, адже поки цей процес ще обговорюється.

Митрополит підкреслив, що над цим питанням головним чином працює Константинопольський Патріархат, однак паралельно з цим і в Грузії вивчають цю тему.

Зазначимо, що відбувається Синод Грузинської Православної Церкви, який серед інших тем розглядає питання української автокефалії. Крім України єпископат обговорює спробу отруєння Патріарха, що відбулась минулого року, а також призначення митрополита Шио (Муджірі) місцеблюстителем при патріархові-католікосу Ілії II.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: