Холодницький дивується, чому американське посольство не обурюється через нічні походеньки Ситника

Холодницький дивується, чому американське посольство не обурюється через нічні походеньки Ситника
Керівник Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький

Коли Ситник ночами їздить невідомо куди, то такого обурення немає, - зауважив Холодницький

Керіник Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в інтерв’ю «Главкому» прокоментував заяви посольства США, яке після рішення КДКП у своєму Twitter написало, що антикорупційний прокурор, який потрапив у такий скандал, мав би звільнитися з власної ініціативи.

«Я не можу коментувати «твіти» дипломатичних установ, але поради треба давати тим, хто робить якісь проступки. Коли мій колега (Артем Ситник – «Главком») журналістам для сміху читає протоколи з НСРД (негласні слідчо-розшукові дії, – «Главком») у справі Кулика (прокурора Костянтина Кулика підозрюють у незаконному збагаченні, – «Главком»), то чомусь такого обурення немає. Коли Ситник ночами їздить невідомо куди, то такого обурення немає», - зауважив Холодницький.

Антикорупційний прокурор додав, що те саме відбувається із розголошенням Ситником державної таємниці: коли він читав протокол розмови жінки прокурора Кулика із подругою.

«І робив він це за пивом з журналістами – так званий офрекордз. Очевидно, він хотів показати, яка Кулик морально низька людина. І слова при цьому вживав непечатні – до речі, у присутності жінок», - додав керівник САП.

Холодницький стверджує, що публічно заявляв, що це недопустимо. Однак Рада громадського контролю самоусунулась, бо у них позиція «ми підтримуємо все, щоб НАБУ не зробило».

«За рік ми туди спрямували 50 звернень про порушення «набушниками» КПК і не отримали жодної відповіді. А ми писали про серйозні порушення КПК, про відсутність понятих на обшуках. Винними в їхніх очах завжди є прокурори», - пояснив антикорупційний прокурор.

Він також підтвердив, що НАБУ часто просить міняти їм прокурорів, процесуальних керівників. 

«Було таке в багатьох справах. Вибачте, ми тут на конкурсі краси? Не подобається модель, давай поміняємо на іншу? Є процесуальний керівник, він пройшов конкурс і має повноваження. Я міняю прокурора тільки в одному випадку: якщо прокурор закриє провадження і постанова про закриття скасована. Бо зрозуміло, що прокурор, який закрив провадження, вже ухвалив рішення.

На «Українській правді» була стаття про «зашквари» Холодницького. І у жодній зі справ, про які там йдеться, я не є процесуальним керівником. Зібрали все, що є у САП, і у всьому зробили винною одну людину. Частка правди в тому є, бо я керівник і відповідаю за всю установу. Але ви або хрестик зніміть, або труси одягніть. Ви хочете, щоб всі прокурори були незалежні, чи щоб хтось один був за все відповідальний? Мої прокурори незалежні у процесуальній діяльності в рамках того, що дозволяє КПК. А якщо зараз прокурори направо і наліво почнуть закривати кримінальні справи? Ви ж перші прибіжите з криками «зроби щось», як було по «справі Авакова», - резюмував Холодницький.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: