У посольстві США вважають, що Холодницький мав піти з посади заради збереження репутації САП

У посольстві США вважають, що Холодницький мав піти з посади заради збереження репутації САП
Назар Холодницький потрапив у скандал 

У сучасній демократії прокурори, які маніпулюють свідками і перешкоджають правосуддю, подають у відставку - заявили в посольстві США

Посольство Сполучених Штатів в Україні відреагувало на рішення Кваліфікаційної комісії прокурорів, яка не звільнила главу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, а оголосила йому догану. На думку США, Холодницький в такій ситуації мав би подати заяву про відставку.

Про це йдеться у Twitter посольства.

«У сучасній демократії прокурори, які маніпулюють свідками і перешкоджають правосуддю, подають у відставку заради збереження репутації своєї установи та верховенства права», — заявили у посольстві США.

26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів 26 липня після розгляду справи щодо звільнення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького вирішила не звільняти його. Глава САП отримає догану.

Директор НАБУ оскаржуватиме догану главі САП Холодницькому.

На засідання Комісії прийшли антикорупційні активісти. Вони вимагали звільнити Холодницького через закриття справи щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова та екс-заступника голови МВС Сергія Чеботаря, а також розголошення таємниці слідства Холодницьким та перешкоджанні роботі НАБУ, про що свідчать аудіозаписи, опубліковані Національним антикорупційним бюро.

Холодницькому інкримінували такі порушення:
• невиконання чи неналежне виконання службових обов'язків;
• розголошення таємниці слідства;
• вчинення дій, що порочать звання прокурора і можуть викликати сумнів у його об'єктивності, неупередженості та незалежності, в чесності та непідкупності органів прокуратури;
• грубе порушення правил прокурорської етики;
• втручання в службову діяльність іншого прокурора, службових, посадових осіб чи суддів.

Водночас Максим Грищук, заступник Холодницького розповів після засідання, що він підписував звернення на захист Холодницького, оскільки «як працівник САП, він проти того, щоб чинився тиск на працівників антикорупційної прокуратури». Водночас Грищук відмовився говорити про те, чи, на його думку, глава САП вчинив правопорушення.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: