Хто з нардепів не підтримав перехід парафій до Православної церкви України? Поіменне голосування

Хто з нардепів не підтримав перехід парафій до Православної церкви України? Поіменне голосування

Проти ухвалення рішення голосували 35 нардепів - майже увесь Опоблок

Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України (щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи)» (№ 4128-д). Як вже повідомлялося, за ухвалення в першому читанні і в цілому як закон проголосували 229 народних депутатів України.

На сайті Верховної Ради опубліковано поіменне голосування щодо цього законопроекту. Отже, згідно з документом, проти ухвалення рішення голосували 35 нардепів. Не голосували 40. Всього на момент голосування у сесійній залі парламенту було зареєстровано 306 депутатів. 


Зокрема, у фракції БПП за прийняття закону проголосували 86 нардепів, проти ніхто не голосував, однак 12 депутатів просто не голосували і ще 37 були відсутніми сьогодні в парламенті. 

У фракції «Народний фронт» ситуація ідентична. 65 нардепів підтримали законопроект про врегулювання переходу релігійних громад до Єдиної церкви. Один утримався, четверо не голосували та 11 відсутніх. 

Із позафракційних депутатів, яких на сьогодні у Верховній Раді налічується 60 осіб, рівно половина підтримала законопроект. Проти голосували нардепи Юрій Бойко, Яків Безбах, Сергій Дунаєв, Юлій Іоффе та Сергій Льовочкін. 

У фракції Опозиційного блоку майже усі нардепи проголосували проти прийняття закону: 29 депутатів натиснули червону кнопку під час голосування, жоден з опоблоківців не підтримав проект. 

У фракції «Самопоміч» майже усі підтримали проект закону, лише утрималась нардеп Альона Бабак. 

Група партії «Відродження» фактично усім складом проігнорувала голосування. Депутати цієї групи або були відсутніми, або не голосували. Лише один голос «за» - це Антон Яценко. І проти проголосував Андрій Шипко.

У фракції Радикальної партії Олега Ляшка майже всі депутати підтримали проект закону. 17 нардепів проголосували «за», жоден «проти», четверо відсутніх. 

У фракції «Батьківщина» з 20-ти депутатів лише дев'ятеро підтримали законопроект про врегулювання переходу з УПЦ МП до Єдиної церкви. 11 нардепів цієї фракції просто були відсутні на момент голосування. 

Група «Відродження» дала 5 голосів із 19 можливих. Не голосували 11 нардепів, та троє були відсутніми. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: