Інтерпол відмовив Україні в розшуку Онищенка – адвокат

Інтерпол відмовив Україні в розшуку Онищенка – адвокат
Нардеп-втікач Олександр Онищенко

Захисник не бачив листа з рішенням Інтерполу, але вірить лондонським адвокатам

Інтерпол відмовився оголошувати нардепа-втікача Олександра Онищенка в міжнародний розшук через політичні переслідування.

Про це заявив «Главкому» адвокат Онищенка Олег Іщенко.

«Якщо ви маєте на увазі, чи подавала українська сторона документи в Інтерпол – так, подавала. Але їй відмовили. Хочете дізнатися мотиви? Інтерпол вважає, що ця справа – політичне переслідування, і не став оголошувати у розшук», - стверджує він.

За словами Іщенка, рішення про відмову було прийнято приблизно півтора місяці тому.

«Лист я не тримав у руках. Його отримали лондонські адвокати і на словах передали інформацію», - зазначив юрист.

Він запевняє, що засуджені у «справі Онищенка» люди навіть не знають нардепа особисто.

«Набираються люди, які володіють певною інформацію, незалежно від того, чи має вона стосунок до справи. Їх саджають за ґрати і пропонують вибір: або ти даєш потрібні нам свідчення, зізнаєшся у всьому, що ми напишемо і тоді йдеш на волю, або ми тебе садимо надовго. Хтось пішов цим шляхом. Хтось, як Валерій Постний (ще один ключовий фігурант «справи Онищенка». – ред.), залишився чесним, не схотів давати «липові» свідчення, замкнувся у собі і сидить у тюрмі. Я не бачу для свого клієнта (негативних) наслідків від цих «зізнань» та вироків», - сказав Іщенко.

Він підтвердив, що Онищенко планував найближчим часом прес-конференцію в Лондоні.

«Я достеменно не знаю, конференція планувалася, але наразі точною інформацією не володію», - зазначив адвокат.

Нагадаємо, антикорупційний прокурор Назар Холодницький каже, що рішення Інтерполу щодо оголошення Онищенка в розшук досі не відоме.

Нагадаємо, у вівторок, 6 грудня, у ЗМІ з'явився запис, зроблений нардепом Олександром Онищенком з нібито депутатом Олесем Довгим, який, за твердженням Онищенка, приїхав із ним домовлятися.

Як повідомлялося, Онищенко, який раніше заявляв про передачу «компромату на Порошенка» спочатку американським, а потім і російським спецслужбам, має в своєму розпорядженні чотири кейси записів із матеріалами.

Крім того, глава Антикорупційного бюро заявив, що Онищенко має кілька громадянств.

Раніше повідомлялося, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура України викликає Онищенка на допит 13 грудня 2016 року за озвученими фактами корупції у вищих ешелонах влади.

Читайте також: Плівки Онищенка. Що з таким «компроматом» робитимуть Британія та Україна

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: