Онищенко має чотири кейси компромату на Порошенка – ЗМІ

Онищенко має чотири кейси компромату на Порошенка – ЗМІ
Нардеп-втікач Олександр Онищенко

У Москві ці записи бачили до того, як вони потрапили до Вашингтона

Нардеп-утікач Олександр Онищенко, який раніше заявляв про передачу «компромату на Порошенка» спочатку американським, а потім і російським спецслужбам, має в своєму розпорядженні чотири кейси записів з матеріалами.

Про це пише у своїй статті для Zn.ua Юлія Мостова, посилаючись на джерела з найближчого оточення Онищенка.

«У праламентарія, зокрема, є записи, що стосуються скуповування голосів депутатів Ради, боротьби Порошенка і його оточення за контроль над фінансовими потоками (у тому числі тіньовими), а також спроби заволодіти телеканалом «112 Україна», – йдеться в публікації.

За даними джерел із ближнього кола народного депутата, Онищенко має кілька кейсів із записами.

«В першому - купівля голосів під необхідні рішення в залі парламенту. У другому - віджимання потоків і часток на користь бізнесмена Порошенка і Ко. В третьому - розподіл тіньових дивідендів з тією ж командою в сфері роботи з «Укргазвидобуванням». Є й четвертий кейс, записаний, правда, не new-Мельниченко, а людьми медіавласника Віктора Зубрицького, і стосується він всього комплексу торгів людей Порошенка, наведених на переговори Олександром Онищенком при спробі покупки (віджиму) каналу 112», - пише автор статті.

За її словами, ті самі джерела стверджують, що першими слухачами цих записів були аж ніяк не американські правоохоронці, адже в день, коли Рада голосувала за позбавлення Онищенка депутатської недоторканності, сам він перебував у Москві.

«Якби в день голосування про зняття недоторканності і дозвіл на арешт, Онищенко не хизувався своїм перебуванням у Москві, рішення через зал не пройшло б. Принаймні не про арешт. З Москви в такому важкому становищі і просто так, без «інвентаризаційного номера», ніхто не відлітає», – наголосило джерело.

Воно стверджує, що один з українських телеканалів ще восени завершив роботу над документальним фільмом за записами Онищенка, однак в ефір його так і не випустили.

На думку автора статті, звернення нардепа-втікача до спецслужб США могло бути як його спробою зберегти можливість вільно переміщатися цивілізованим світом, так і операцією прикриття.

Напередодні, 2 грудня, народний депутат Олександр Онищенко, який ховається від українського правосуддя в Лондоні, заявив, що передав США записи, нібито зроблені ним під час розмов з президентом Петром Порошенком. В ефірі російського пропагандистського телеканалу «Росія 1» Онищенко заявив, що президент Порошенко нібито здійснював підкуп депутатів для прийняття Верховною Радою необхідних рішень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: