Справа Онищенка: Записи британських детективів можуть бути визнані доказами

Справа Онищенка: Записи британських детективів можуть бути визнані доказами
Олександр Онищенко

«Главком» поцікавився у експерта з міжнародного права та адвоката депутата Онищенка Олега Іщенка, яких подальших кроків варто очікувати як від самого нардепа-втікача, так і від європейських правоохоронних структур

Керуючий партнер адвокатського об`єднання Suprema Lex, адвокат Віктор Мороз в інтерв’ю «Главкому» розповів, яких подальших кроків варто очікувати від нардепа-втікача Олександра Онищенка і як можуть себе в цій ситуації повести європейські правоохоронні структури.

«Для відкриття кримінального провадження та початку розслідування британськими правоохоронними органами публікації статті в газеті The Independent зі звинуваченнями українських можновладців у корупції цілком достатньо», - заявив адвокат.

За твердженням Онищенка, частину записів (його розмов із представникамиукраїнської влади) було зроблено у Лондоні британськими детективами. Мороз зазначив, що якщо записи робилися з дозволу та під контролем британських детективів, такі записи є легальними та цілком можуть використовуватися як докази.

Крім того, як відомо, у статті The Іndependent зазначено, що Онищенко демонстрував газеті SMS, які містили листування про корупційні платежі з боку бізнесмена на користь представників влади.

«З точки зору англійського права, на відміну від права українського, SMS-повідомлення може бути визнано належними доказами», - підкреслив адвокат.

Нагадаємо, у вівторок, 6 грудня, у ЗМІ з'явився запис, зроблений нардепом Олександром Онищенком з нібито депутатом Олесем Довгим, який, за твердженням Онищенка, приїхав із ним домовлятися.

Як повідомлялося, Онищенко, який раніше заявляв про передачу «компромату на Порошенка» спочатку американським, а потім і російським спецслужбам, має в своєму розпорядженні чотири кейси записів із матеріалами.

Крім того, глава Антикорупційного бюро заявив, що Онищенко має кілька громадянств.

Раніше повідомлялося, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура України викликає Онищенка на допит 13 грудня 2016 року за озвученими фактами корупції у вищих ешелонах влади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: