Італія пропонує створити в Африці центри для прийому мігрантів

Італія пропонує створити в Африці центри для прийому мігрантів

Лівія проти розміщення подібних центрів на своїй території

У рамках візиту до Лівії міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні виступив із ідеєю створити на південних кордонах даної африканської країни центри для зменшення напливу мігрантів. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

При цьому не уточнюється в яких саме країнах Африки мають створюватися подібні центри. Такі центри послаблять тиск як на Лівію, так і на Італію як заявив Сальвіні. Саме Італія стала головним маршрутом для проникнення мігрантів в Європу після того як ЄС і Туреччина досягнули угоди із цього питання в 2016 році.

Ідея міністра внутрішніх справ Італії, як вважається передбачає те, що подібні центри будуть опрацьовувати заявки для отримання притулку в ЄС. Таким чином ті, кому відмовили в задоволенні заявки, можуть бути швидко надіслані назад. 

В рамках візиту Маттео Сальвіні відзначив роботу берегової охорони Лівії, яка виконує домовленість 2017 року по перехопленню і поверненню човнів із мігрантами. При цьому міжнародно визнаний уряд Лівії не контролює повністю ситуацію на побережжі країни, особливо в районі Тріполі. Окрім того лівійський уряд відмовляється від ідеї створення відповідних центрів на своїй території.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: