Єдиний у Росії український храм знесуть за рішенням суду

Єдиний у Росії український храм знесуть за рішенням суду
Свято-Троїцький храм Київського патріархату у м.Ногінск Московської області

Московський суд прийняв рішення знести єдиний у Росії храм УПЦ КП

Московський обласний суд 3 жовтня ухвалив рішення знести у місті Ногінську Свято-Троїцький храм Богородської єпархії УПЦ КП.

Про це у Facebook повідомив єромонах Святослав Скороход.

«Сьогодні чорний понеділок для Богородської єпархії УПЦ Київського патріархату в Росії. Московський обласний суд виніс рішення за нашим апеляційним позовом. З 3 жовтня 2016 р. набуває чинності остаточний вирок у знесенні нашого Свято-Троїцького храму в м. Ногінську Московської області, задовільнивши позивача – адмiнicтрацiю Ногiнського району (а по-суті – Московську патрiархiю) та рішення першої судової інстанції Ногінського міського суду», – пише він.

Священнослужитель Київського патріархату повідомив, що, згідно із постановою, суду храм буде знесено в 4-місячний термін за рахунок Київського патріархату.

«Напередодні засідання суду на нашого адвоката Горюнову Тетяну Федорівну було скоєно напад, ввечері, коли вона поверталась додому, невідомі з машини почали по ній стріляти, опісля погрожуючи по телефону розправою у випадку подальшої підтримки та захисту нашого храму в суді.

На жаль, все українське систематичне підчищається і нищиться: сьогодні резонансне рішення щодо знесення храму, до того – закриття української бібліотеки та ліквідування єдиної централізованої української організації «Український конгрес Росії», – додав о. Святослав.

Церква у Ногінську була єдиною культовою спорудою на території Росії, що належить до юрисдикції УПЦ КП.

Свято-Троїцький храм існував з початку 90-х років, а в 94-му його настоятель митрополит Адріан (Скорина), будучи етнічним українцем, перейшов в УПЦ КП.

Віряни та священнослужителі УПЦ КП постійно зазнавали цькування з боку Московського патріархату, а з початку російсько-української війни воно набуло глобального характеру.

Храм щодня таврували по телебаченню, по місцевому радіо і в газетах. Тексти розклеєних по місту листівок теж стали жорсткішими. У них УПЦ КП називалася вже «лжецерквою» і повідомлялося, що її священики «не вважають гріхом вбивати тих, хто живе на Донбасі і в Москві», а також «вітають воєнні дії хунти на південному сході країни».

Апогеєм цькування стало подання позову у земельному спорі від імені адміністрації Ногінського району.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: