ЄС виключає будь-які додаткові поступки щодо Brexit

ЄС виключає будь-які додаткові поступки щодо Brexit
Тереза Мей відправила Оллі Роббінса до Брюсселя

Брюссель готовий допомогти у ратифікації угоди британським парламентом

Очільник Європейської Ради Дональд Туск в рамках переговорів із Терезою Мей заявив про те, що Брюссель не збирається іти на будь-які додаткові переговори із Лондоном щодо питання британського виходу із ЄС. Про це повідомляє британське видання The Guardian.

Відповідна теза була озвучена після відмови очільниці британського уряду проводити голосування в парламенті країни щодо договору по виходу із ЄС і рішення провести із Брюсселем додаткові переговори. Із цією метою Тереза Мей відправила Оллі Роббінса до Брюсселя. Ціллю його візиту до Брюсселя є отримання згоди на декларацію, яка гарантує те, що Велика Британія не буде вічно в митному союзі ЄС для гарантування максимальної відкритості кордону між Республікою Ірландія і британською Північною Ірландією. 

У відповідь на це Дональд Туск заявив про те, що країни ЄС мають почати готуватися до сценарію виходу Великої Британії без угоди. Окрім того за словами очільника Європейської Ради глави держав і урядів ЄС під час саміту 13-14 грудня 2018 року не будуть обговорювати можливість подальших переговорів із Лондоном щодо британського виходу із головного європейського інтеграційного об’єднання.

Дональд Туск заявив, що Брюссель не готовий обговорювати будь-яке положення із угоди, в тому числі і щодо гарантування відкритості кордону між Республікою Ірландія і британською Північною Ірландією. За словами глави Європейської Ради Брюссель лише може сприяти у процесі ратифікації британським парламентом відповідної угоди.

Дану позицію також підтвердив і глава Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер. За його словами відповідна домовленість, яка була схвалена на спеціальному саміті лідерів ЄС 25 листопад, є єдино можливою для Великої Британії. Тереза Мей відмовилася коментувати дані заяви очільників ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: