ЄС вже готовий відкласти Brexit до травня

ЄС вже готовий відкласти Brexit до травня

Європейський союз готовий зробити все, щоб уникнути жорсткого Brexit

Велика Британія знає, що Європейський союз готовий відкласти дату виходу країни з ЄС, яка запланована на 29 березня, але бажано, щоб Brexit відбувся не пізніше, ніж призначені на травень вибори до Європейського парламенту.

Про це заявив у четвер канцлер Австрії Себастьян Курц, інформує Reuters.

«У Великій Британії усвідомлюють, що Європейський союз готовий зробити все, щоб уникнути жорсткого Brexit, ЄС також готовий, якщо є необхідність відкласти дату виходу, але, звичайно, Британія також повинна цього хотіти», - сказав Курц на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Напередодні стало відомо, що наступного тижня Європарламент планує запустити процедуру ратифікації угоди про вихід Британії з ЄС, узгоджену раніше між Лондоном та Брюсселем.

Нагадаємо, міністр юстиції ФРН Катаріна Барлі заявила, що вона розчарована планом «Б», який запропонувала очільниця британського уряду Тереза Мей щодо виходу із ЄС.

Нагадаємо, парламент Великої Британії не зміг проголосувати за відставку прем'єр-міністра Терези Мей після того, як напередодні не підтримав її план щодо виходу Британії із Євросоюзу.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: