Європарламент може проголосувати за безвіз для України на початку січня

Європарламент може проголосувати за безвіз для України на початку січня
Європарламент

Тристоронні міжінституційні переговори (ЄП, ЄР та президентство) можуть розпочатися наступного тижня з тим, щоб завершити їх та проголосувати в ЄП на початку січня

Доповідач Європейського парламенту щодо безвізового режиму для України Марія Габріель просить головуючу в Раді Словаччину якнайшвидше розпочати тристоронні міжінституційні переговори (ЄП, ЄР та президентство), щоб проголосувати це питання на пленарному засіданні ЄП вже на початку січня наступного року. Про це вона повідомила в коментарі УНІАН.

«Як доповідач я відправила листа президентству в Раді (постійному представнику, послу Пітеру Яворчику) для того, щоб терміново розпочати переговори для України. Я сподіваюся розпочати тристоронні переговори наступного тижня з тим, щоб завершити їх та проголосувати (в ЄП) на початку січня», – розповіла про плани Габріель.

Депутат наголосила, що для «надійного партнера» важливо вчасно виконувати взяті зобов'язання.

«Я сподіваюся, що наступного тижня ми зможемо повідомити гарні новини для громадян Грузії та України», – наголосила вона.

При цьому Габріель пояснила, що вже наступної середи (14 грудня. – Ред.) буде розпочато міжінституційні переговори для Грузії.

«Обидві країни доклали величезних зусиль для проведення реформ і виконали всі необхідні критерії», – зауважила депутат.

Після того, як пропозицію Європейської комісії надати Україні безвізовий режим буде проголосовано в Європейському парламенті, це рішення має ще бути затверджено Радою ЄС. 

Нагадаємо, комітет постійних представників країн ЄС (Coreper) затвердив від імені Ради ЄС компромісний текст, узгоджений з Європейським парламентом, щодо механізму призупинення безвізового режиму.

Як повідомлялося, Європарламент може проголосувати за механізм призупинення безвізу вже наступного тижня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: