Європейський суд відкрив справу щодо конфіскації українських активів в окупованому Криму

Європейський суд відкрив справу щодо конфіскації українських активів в окупованому Криму

ЄСПЛ прийняв до розгляду скаргу ВАТ «Феодосійська суднобудівна компанія «Море»

27 травня 2016 року Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду скаргу ВАТ «Феодосійська суднобудівна компанія «Море» про порушення прав компанії в результаті незаконної націоналізації її майна на території окупованого Криму. Про це повідомляє юридична фірма «Ілляшов та Партнери», яка підготувала цю скаргу.
У повідомленні зазначається, що Судом вперше по суті будуть розглянуті питання законності втручання в право власності на активи ФСК «Море» самопроголошеною владою Криму без компенсації їх вартості, а також порушення права компанії на справедливий судовий розгляд.
Нагадаємо, що окупаційна влада Криму в 2014 році перевела все рухоме і нерухоме майно ФСК «Море», розташоване на території півострова, в свою власність. Пізніше «Море» було передано в російську федеральну власність.
ВАТ «Феодосійська суднобудівна компанія «Море» спеціалізувалося на військовому і цивільному суднобудуванні, зокрема створення військових і цивільних катерів, суден на підводних крилах з легких сплавів, суден на повітряній подушці. Значну частину продукції складали військові кораблі і багатоцільові катери. 100% акцій ФСК «Море» належить Державі Україна. У 2004 р. Кабінет міністрів України включив «ФСК« Море »в перелік підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки України, а в 2012 році ВАТ« ФСК «Море» було включено до переліку підприємств, корпоративні права держави в яких передані Державному концерну «Укроборонпром».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: