Керівництво Київської області звинуватило Держгеокадарст в дерибані державних земель

Керівництво Київської області звинуватило Держгеокадарст в дерибані державних земель

На прикладі будь-якого району Київщини можна побачити, як державні землі роздаються людям з Одеси, Дніпра і ще звідкись – без відома та без узгодження з органами місцевої влади

Голова Київської облради Ганна Старикова в інтерв’ю «Главкому» заявила, що Держгкокадастр займається по-суті «дерибаном» державних земель.

«Дерибан» земель – це те, що відбувається в Держгеокадастрі. Там змінено керівника, і я сподіваюся, що нова людина справді змінить підходи і ставлення людей до цієї агенції. Фактично ця структура не є підконтрольною й підзвітною ані виконавчій гілці влади на місцях, тобто державним адміністраціям, ані органам місцевого самоврядування. На прикладі будь-якого району Київщини можна побачити, як державні землі роздаються людям з Одеси, Дніпра і ще звідкись – без відома та без узгодження з органами місцевої влади», - розповіла Старикова.

Вона також відмітила, що Київська облрада ніяк не може впливати на цей процес. Навіть були відповідні звернення облради до парламенту –просили законодавців внести зміни до закону, що регламентує порядок призначення та звільнення керівників районних та обласних підрозділів Держгеокадастру, а ще щоб вони узгоджували свої дії з облрадою, з облдержадміністрацією.

«Але посадовці цієї структури дозволяють собі не приходити на сесії на вимогу обласних депутатів – вони живуть у паралельній реальності і не є підзвітними нікому, в них своя чітка вертикаль і вони в ній працюють», - запевняє Старикова.

Зокрема на Київщині, зазначила вона, два роки немає людини, яка б очолювала цю службу, – там є лише «виконувач обов’язків», котрий змінюється щотри місяці.

«От і вся відповідальність. І що дуже боляче і прикро, що це відбувається в той час, коли держава гарантувала право учасникам АТО на отримання земельних ділянок. Але майже всі населені пункти на Київщині, а найближчі до столиці – однозначно, не мають землі в межах населеного пункту. І зрозуміло чому, адже населеним пунктам не давали можливості розширювати свої межі, тоді як міста розвиваються, люди народжуються, і мешканці Київщини мають першочергове право на одержання ділянок. Але все заблоковано, адже цими землями розпоряджається безпосередньо Держгеокадастр! Хоча ми знаємо, що землю на Київщині отримують люди з інших регіонів України. Я не проти, але ж якщо держава гарантувала, то має бути якась пріоритетність», - додала Старикова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: