Керівник музею історії України розповіла про обшуки СБУ та Нацполіції

Керівник музею історії України розповіла про обшуки СБУ та Нацполіції
Національний музей історії України
Фото: zeft.in.ua

У музеї проходив обшук робочого місця завідувача сектору нумізматики та перевірка експонатів колекції

Керівник Національного музею історії України Тетяна Сосновська розповіла про слідчі дії, які у четвер, 24 січня, відбувалися у закладі.

«Сьогодні вранці до музею прийшла слідча група з представників СБУ та Національної поліції з ухвалою суду про проведення слідчих дій у відділі нумізматики музею та ухвалою про обшук робочого місця завідувача сектору нумізматики, в минулому- завідувача відділу нумізматики музею Зразюк Зінаїди Олексіївни», - написала очільниця музею у Facebook

За її словами, ухвалою суду передбачалося, що музей повинен надати слідчим доступ для ознайомлення з фондово-обліковою документацією зазначеного переліку експонатів, а також самі експонати відділу нумізматики та в разі рішення слідчих - вилучити музейні предмети для проведення експертизи на їх автентичність.

«Оскільки вилучення фондово-облікової документації на тривалий час паралізувало б роботу відділу нумізматики і фондів на загал, ми просили дозволити нам надати копії документів. Слідчі дозволили це зробити. Щодо музейних предметів - їх список був значний. Наразі фондові працівники сектору нумізматики змогли надати для проведення експертизи лише 11 предметів», - додала Сосновська.

Слідчі дії триватимуть далі.

«Заради справедливості варто зазначити, що очільниця фондового напрямку роботи вже по обіді, очевидно проконсультувавшись, всіляко намагалися затягнути слідчі дії. Але чи потрібно музеєві розтягувати в часі процедури, які можна швидко завершити й продовжити безперебійну роботу закладу? Тому було вирішено працювати сьогодні стільки часу, скільки потрібно для завершення слідчих дій», - додала керівниця музею.

Вона також запевнила, що музей працює і «ті, хто не відчуває за собою ніякої провини - не хвилюються».

«Ті, хто розуміє, чому в таких псіхах і нервах частина фондових працівників і фондових керівників - мають іще раз зрозуміти, що зберігаємо державні цінності, а не приватні», - написала Сосновська.

До слова, спорудження Меморіалу Героїв Небесної сотні зрушилося з мертвої точки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: