Київ за 800 мільйонів оновить тролейбусний парк

Київ за 800 мільйонів оновить тролейбусний парк
Столичні тролейбуси

Комунальне підприємство оголосило закупівлю на 80 нових тролейбусів

Комунальне підприємство «Київпастранс» 16 жовтня оголосило тендер на закупівлю 80 тролейбусів очікуваною вартістю 778,92 млн грн.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на систему ProZorro.

Столиця запланувала купити 25 тролейбусів довжиною не менше 11,9 метрів з низьким рівнем підлоги і 55 - довжиною не менше 18,5 метрів з низьким рівнем підлоги.

Усі транспортні засоби мають бути виготовлені у 2018-2019 роках; кожен з тролейбусів повинен мати функцію діагностики тягового устаткування з виводом даних через бортовий комп’ютер або через панель виводу даних на персональний комп’ютер; у салонах – електронна інформаційна система на світлодіодах із звуковим та візуальним інформуванням пасажирів; автоматизована система оплати проїзду та інше обладнання.

Також виробник повинен надати не менше 10 років гарантії на антикорозійну обробку кузова від ржавіння і конструкцію каркасу кузова, що повинна забезпечувати роботоздатність тролейбусів без руйнування.

Усі тролейбуси для Києва мають іти жовтого кольору.

Аукціон відбудеться 26 грудня.

Як відомо, 28 вересня «Київпастранс» оголосив тендер на покупку 10 низькопольних трамваїв за 430,5 млн грн. Згідно з вимогами, довжина трамвая повинна перевищувати 26 метрів, а частка низького рівня підлоги повинна становити не менше 70%. Вагони повинні бути новими і виготовленими не раніше 2018 року.

Нагадаємо, що 11 листопада 2016 року було підписано фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком. Мета проекту - розвиток інфраструктури міського пасажирського транспорту України. Загальна сума кредиту - 200 млн євро.

Київ залучає кредитні кошти від ЄІБ в розмірі 50 млн євро на оновлення громадського транспорту, термін кредиту - до 20 років, а процентна ставка становитиме близько 2% річних.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: