Київський патріархат висуне Філарета на посаду очільника єдиної автокефальної церкви України

Київський патріархат висуне Філарета на посаду очільника єдиної автокефальної церкви України
Святійший Патріарх Філарет

«Всі 40 архієреїв єдині в тій думці, що тільки Святіший патріарх має всі необхідні якості для того, щоб очолити помісну православну церкву України», - сказав Епіфаній

Українська православна церква Київського патріархату висуне свого голову патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета (Михайла Денисенка) на посаду предстоятеля єдиної автокефальної помісної церкви України. Про це заявив митрополит Епіфаній, передає РБК-Україна.

За словами Епіфанія, сам Філарет не висуватиме свою кандидатуру.

«Його будемо ми - архієреї Київського патріархату - одноголосно висувати. Всі 40 архієреїв єдині в тій думці, що тільки Святіший патріарх має всі необхідні якості для того, щоб очолити помісну православну церкву», - сказав Епіфаній.

Клірик також уточнив, що предстоятеля помісної Української православної автокефальної церкви обиратимуть на Об'єднавчому соборі.

Філарет на прес-конференції «Українська церква на шляху утвердження автокефалії» заявив, що до Об'єднавчого собору делегують понад 60 єпископів трьох церков - УПЦ Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви та УПЦ Московського патріархату, - які голосуванням обиратимуть предстоятеля єдиної церкви.

«Наступний крок до автокефалії - скликання Архієрейського собору, що складатиметься з трьох церков: Київського патріархату - це понад 40 єпископів, Автокефальної церкви - 12 єпископів і кажуть, що 10 мінімум єпископів Московського патріархату. Тобто з цих єпископів буде скликаний Собор, і на цьому Соборі буде зафіксоване об'єднання всіх трьох церков в одну Українську православну церкву», - пояснив Філарет.

Дату Об'єднавчого собору має визначити Вселенський патріарх.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: