Київський завод розробив міномет за стандартами НАТО

Київський завод розробив міномет за стандартами НАТО

Міномет пройшов половину випробувань і показав непогані результати

Київський завод «Маяк», що входить до складу держконцерну «Укроборонпром», розробив новий 60-мм міномет, якій відповідає стандартам НАТО. Про це в ході презентації міномета повідомив генеральний директор заводу Олександр Перегудов.

«Зараз один 60-мм міномет знаходиться на полігоні на випробуваннях. Нам було поставлено завдання - піхотний варіант на 3,5 кілометра. У нас він - майже на 4 кілометрів. Поки міномет пройшов половину випробувань і показав непогані результати. Ще пару тижнів і вже закінчимо», - сказав Перегудов.

Він також додав, що завод самостійно освоїв і виробництво 60-мм хв. «Ми розробили свої міни, тому що міномет такого калібру абсолютно нову зброю, як для України, так і для СНД», - додав він.

Київський завод «Маяк» цього року також випустить 280 вітчизняних мінометів калібру 120-мм «Молот». За словами представників заводу, вартість міномета майже 483 тисяч гривень, що нижче ціни його зарубіжних аналогів. Випробування вітчизняного міномета «Молот» пройшли влітку минулого року.

Крім того, у вересні минулого року концерн «Укроборонпром» представив ряд розробок заводу «Маяк». Зокрема, завод презентував вітчизняну крупнокаліберну снайперську гвинтівку калібру 12,7 мм і нову портативну гвинтівку «Гопак» калібру 7,62 мм. Крім того, на підприємстві був також розроблений танковий кулемет КТ-7,62 із збільшеною скорострільністю і прицільною дальністю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: