Кличко дав старт параду трамваїв з нагоди 125-річчя Київського електричного трамвая

Кличко дав старт параду трамваїв з нагоди 125-річчя Київського електричного трамвая
Віталій Кличко

В планах мера - реконструкція транспортно-пересадочних вузлів «Чернігівська», «Петрівка», «Контрактова площа».

Мер Києва Віталій Кличко дав старт параду трамваїв, який відбувається на Контрактовій площі з нагоди 125-річчя Київського електричного трамвая.

Кличко наголосив, що парад трамваїв вже став традицією для Києва. А його цьогорічна особливість - 20 моделей різноманітних трамваїв - від найстаріших до сучасних. За словами Кличка, сьогодні кожен може побачити якими трамваями кияни пересувалися колись, і які вони сучасні та комфортні сьогодні.

Мер Києва також додав, що щоденно столичні трамваї перевозять 400 тисяч пасажирів. І Київ зацікавлений у розвитку трамвайної мережі з огляду на екологічність та високу провізну спроможність цього виду міського транспорту.

Віталій Кличко нагадав, що Київ закупив 13 сучасних трамваїв з низькою підлогою, серед них – 10 вагонів польського виробництва PESA та 3 вітчизняних «Електрон» (м.Львів).

Всі сучасні трамваї обладнані зовнішніми та внутрішніми відеокамерами, системами обігріву та кондиціювання пасажирського салону і кабіни водія. Крім того, зауважив мер Києва, пасажири можуть безкоштовно зарядити свої гаджети та підключитися до Wi-FI.

«Розвиток транспортної інфраструктури є пріоритетом для нас. І ми розуміємо, що місто не може бути сучасним без сучасного транспорту. Тому ми взяли завдання не лише ремонтувати дороги, а і купувати новий сучасний транспорт. Наше місто має бути комфортним для його мешканців та гостей», - підкреслив Кличко. Він зауважив, що цього року виділені кошти на закупівлю 47 сучасних трамвайних вагонів. «Ми також робимо все, щоб відновити виробництво трамваїв в нашому місті. Це сприятиме притоку інвестицій, створенню нових робочих місць», - сказав столичний голова.

Крім того, за словами мера, передбачається будівництво (продовження) Борщагівської лінії швидкісного трамвая до ст.м. Палац Спорту. Щодня Борщагівська лінія перевозить 160 тис. пасажирів. А продовження лінії, дозволить збільшити пасажиропотік на 60 % за добу.

В планах також реконструкція транспортно-пересадочних вузлів «Чернігівська», «Петрівка», «Контрактова площа». Крім того, передбачене будівництво сучасної станції «вул.Генерала Потапова». Орієнтовна дата завершення робіт - 2019 рік.

Також цьогоріч планується розпочати масштабне дослідження трамвайних колій Лівобережжя з метою підготовки необхідної документації та кошторисів для того, щоб сучасні трамваї курсували і на Лівому березі міста.

Під час параду трамваїв Віталій Кличко урочисто погасив ювілейну поштову марку з нагоди 125-річчя Київського електричного трамвая.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: