Клімкін не виключає «більш жорсткі, ніж візовий режим» заходи щодо Росії

Клімкін не виключає «більш жорсткі, ніж візовий режим» заходи щодо Росії
Питання не в тому, візовий режим або невізовий - Клімкін

Клімкін наголосив, що спочатку необхідно вивчити наслідки введення візового режиму, а вже потім приймати рішення

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін не виключає більш жорсткі заходи відносно Росії, ніж введення візового режиму. Про це він сказав в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Питання не в тому, візовий режим або невізовий. Я, наприклад, не виключаю, що нам будуть потрібні навіть більш жорсткі заходи, ніж візовий режим. Питання в тому, що це нам дасть, як ми це зробимо, у які строки, як це насправді буде впливати на наших громадян, наших громадян в окупованому Криму, громадян, які перебувають у Росії, давайте чесно скажемо, у нас, коли ми маємо російську агресію, мільйони українців перебувають у Росії. І питання, чому і як вони знаходяться, і як ми можемо дістати їх звідти – це питання. І ми прекрасно розуміємо, що Росія відразу почне шалену кампанію, буде ускладнювати отримання віз, буде пропонувати громадянство і багато речей», - зазначив міністр.

«Є інші питання. Наприклад, безвізовий режим, - ред.) з Білорусією, це є союзна держава, і РФ прийде і скаже, що нам треба більше консульств, щоб видавати візи. А чи потрібно нам взагалі більшу кількість консульських представництв. У мене в цьому не просто невеликий сумнів, моя відповідь «ні», - додав глава вітчизняного МЗС.

Клімкін наголосив, що спочатку необхідно вивчити наслідки введення візового режиму, а вже потім приймати рішення щодо даного питання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: