Командувач ВМС України: ситуація в Азовському морі зараз дуже напружена

Командувач ВМС України: ситуація в Азовському морі зараз дуже напружена
Кораблі Військово-морських сил України

Україна перекинула в Азовське море катерну групу, яка вже виконує завдання бойової служби

Командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко констатував, що ситуація в Азовському морі залишається напруженою.

«З точки зору військових, ситуація в Азовському морі, яка є, дуже напружена. Як вже було сказано Держприкордонслужбою, там знаходиться близько 120 (українських - ред) кораблів і катерів, але таких, які можуть діяти або обслуговувати судна і мають озброєння - всього 36. А тих, що мають досить озброєння - 24. Ми наростили зусилля, ми перекинули туди поки що катерну групу, яка вже виконує завдання бойової служби», - сказав Воронченко в ефірі ток-шоу «Свобода слова».

За його словами, все це впливає на ситуацію з безпекою в Приазов'ї, торгівлю і судноплавство. Воронченко додав, що за останній тиждень зупинок українських судів не відбувалося.

«Я вважаю, що подальша ескалація може бути проведена в Чорному морі», -  спрогнозував Воронченко.

Також глава ВМС пояснив, чому РФ не використає великокаліберні кораблі в Азовському морі.

Як повідомлялося, російські силовики затримують в акваторії Азовського моря судна, що прямують до українських портів. Зазначені дії агресора є порушенням міжнародного морського права, спрямованим на підрив економічних, політичних та безпекових інтересів України у регіоні.

20 вересня, пошуково-рятувальне судно A500 «Донбас» та морський буксир A830 «Корець» вирушили з походом з Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі до Бердянська, де стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

25 вересня заходом морського буксиру «Корець» завершився перехід групи суден Військово-морських сил ЗСУ до порту Маріуполь.

Раніше російський прикордонний катер типу «Мангуст» на великій швидкості намагався зблизитися з українськими кораблями в Азовському морі

До слова, Україна отримала від США патрульні катери типу «Айленд» - Drummond та Cushing. Міністр оборони Степан Полторак заявив, що катери типу Island стануть частиною флоту України в Азовському морі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: