Командувач ядерними силами США заявив, що не підкориться «незаконному» наказу Трампа

Командувач ядерними силами США заявив, що не підкориться «незаконному» наказу Трампа

Міністерство оборони США поки не відреагувало на висловлювання генерала

Генерал Джон Хайт, глава Стратегічного командування Збройних сил США, відповідальний за атомний арсенал країни, не стане підкорятися якомусь «незаконному» розпорядженню президента США Дональда Трампа про застосування ядерної зброї.

«Мені здається, нас тримають за дурнів. Однак ми не дурні. Про подібні речі (застосування ядерної зброї. - Ред.) ми серйозно думаємо», - заявив Хайт в Канаді в суботу, 18 листопада, на форумі з безпеки.

«Що може статися, якщо мова зайде про щось незаконне? Тоді я скажу: пане президенте, це незаконно», - сказав Хайт, додавши, що після цього вони можуть почати обговорювати альтернативні рішення. «Все не так і складно», - сказав генерал. Міністерство оборони США поки не відреагувало на висловлювання Хайт.

В ході свого першого виступу на Генеральній асамблеї ООН 19 вересня поточного року Дональд Трамп заявив про можливість «тотального знищення» Північної Кореї, якщо Пхеньян не відмовиться від створення ядерної зброї.

Різко загострилися в результаті цих заяв відносини двох країн привели до обговорення депутатами від Демократичної і Республіканської партій питання про повноваження першої особи країни. Пізніше комітет американського сенату вперше за довгий час підняв питання про можливу зміну ролі президента при ухваленні рішення про ядерну атаку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: