Комітет Ради визнав подання на Лозового «недостатньо обґрунтованим»

Комітет Ради визнав подання на Лозового «недостатньо обґрунтованим»
Нардеп Андрій Лозовий

Регламентний комітет Ради просить Парубія вирішити долю недоторканності Лозового

Комітет Верховної Ради з питань регламенту та депутатської етики ухвалив висновок щодо подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Андрія Лозового, яке, на думку комітету, є законним, але не достатньо обґрунтованим. Резулятивну частину висновку зачитав в.о. голови комітету Павло Пинзеник.

«Комітет вважає, що подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата А.Лозового... є законним і вмотивованим, оскільки ініційовано і подано належним суб’єктом подання. Однак є недостатньо обґрунтованим», — сказав Пинзеник.

Раніше повідомлялося, що народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Лозовий, який підозрюється в ухиленні від сплати податків, готовий довести в суді свою невинуватість.

Перед засіданням комітету народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук заявив, що Андрій Лозовий, якого підозрюють в ухиленні від сплати податків, отримав спадок. При цьому, за словами Луценка, Інформація з державних реєстрів свідчить, що Лозовий не отримував спадок.

Як відомо, генпрокурор вніс у Верховну Раду подання щодо зняття недоторканності з народних депутатів України Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата і Максима Полякова. За даними генпрокурора, у діях Дейдея вбачаються ознаки незаконного збагачення на суму 6,1 млн грн.

29 червня Луценко також вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Михайла Добкіна.

Луценко заявив, що у Генеральної прокуратури достатньо доказів для зняття депутатської недоторканності з шістьох народних депутатів.

3 липня Комітет Ради не підтримав зняття недоторканності з нардепа Дейдея.

4 липня регламентний комітет Верховної Ради не підтримав подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з народного депутата Олеся Довгого. На думку членів комітету, подання генпрокурора Юрія Луценка містить суттєві недоліки в частині обґрунтування фактів зловживання Довгим владними повноваженнями на посаді секретаря Київської міської ради. Рішення комітету разом з поясненнями народного депутата буде направлено голові Верховної Ради.

Читайте також статтю: Сідай, трійка! Довгий, Розенблат і Поляков - нові мішені Антикорупційного бюро

 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: