Компанії, які тестують чотириденний робочий тиждень, розповіли про результати

Компанії, які тестують чотириденний робочий тиждень, розповіли про результати

Федерація британських профспілок наполягає на тому, щоб вся країна перейшла на чотириденний тиждень до кінця сторіччя

Компанії по всьому світу, які скоротили робочий тиждень, виявили, що це підвищує продуктивність персоналу і знижує професійне вигорання.

Про це пише Reuters.

«Це набагато корисніше, і ми справляємося краще, якщо не працюємо в шаленому темпі», - заявив Ян Шульц-Хофен, засновник берлінської компанії з розробки програмного забезпечення для управління проектами Planio, яка на початку року надала 10 своїм співробітникам чотириденний тиждень.

У Новій Зеландії страхова компанія Perpetual Guardian повідомила про зниження стресу і про підвищення залученості персоналу після того, як вона ввела 32-годинний тиждень.

Федерація британських профспілок (TUC) наполягає на тому, щоб вся країна перейшла на чотириденний тиждень до кінця сторіччя. Цю ініціативу підтримує і опозиційна лейбористська партія.

«Це зменшить стрес від «жонглювання» роботою і сімейним життям і може поліпшити гендерну рівність. Компанії, які вже спробували це, кажуть, що це краще для продуктивності і добробуту персоналу», - заявила глава економічного напрямку TUC Кейт Белл.

Недавнє опитування 3 тисяч співробітників в восьми країнах, включаючи США, Великобританію і Німеччину, показало, що майже половина респондентів вважають, що можуть легко виконати свої завдання за п'ять годин на день, якщо будуть працювати без перерв.

Нагадаємо, раніше Конгрес профспілок Великої Британії (TUC) опублікував дослідження щодо динаміки заробітної платні британських робітників за останні 10 років.  Відповідно до результатів дослідження із врахуванням інфляції, середньостатистичний робітник за цей час втратив в середньому 11800 фунтів реальної заробітної платні або близько 30% заробітку. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: