Середньостатистичний робітник в Британії заробляє на третину менше, ніж у 2008 році

Середньостатистичний робітник в Британії заробляє на третину менше, ніж у 2008 році
Велика Британія пережила найгірше падіння реальної заробітної платні робітників серед всіх розвинених країн світу

Британці на місяць заробляють в середньому на 500 фунтів менше, ніж 10 років тому

Конгрес профспілок Великої Британії (TUC) опублікував дослідження щодо динаміки заробітної платні британських робітників за останні 10 років. Про це пише британське видання The Guardian.

Відповідно до результатів дослідження із врахуванням інфляції середньостатистичний робітник за цей час втратив в середньому 11800 фунтів реальної заробітної платні або близько 30% заробітку. Особливо постраждали робітники таких районів Великої Британії як Редбрідж, Епсом та Ваверлі в графстві Суррей, Північний Йоркшир і Англсі в північному Уельсі. Найбільше при цьому втратили робітники Лондона – до 20 тисяч фунтів на рік.

Як наслідок, Велика Британія пережила найгірше падіння реальної заробітної платні робітників серед всіх розвинених країн світу. Тому очільник Конгресу профспілок Великої Британії Френсіс О’Грейді закликав уряд країни негайно почати займатися питанням підвищення заробітної платні. Особливо на фоні зростаючих прибутків компаній.

Речник уряду Великої Британії у офіційній заяві повідомив про те, що безробіття в країні перебуває на рекордно низькому рівні із 2010 року, а зарплати ростуть найвищими темпами. Окрім того Консервативна партія за цей час провела реформу, яка призвела до зменшення податків для 31 млн осіб. Одна за оцінками економістів середня зарплатня із врахуванням інфляції на сьогодні в Великій Британії на 500 фунтів менша в середньому чим до початку кризи 2008 року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: