Консерватори та популісти сформували коаліційний уряд в Австрії

Консерватори та популісти сформували коаліційний уряд в Австрії

Гайнц-Крістіан Штрахе та Себастіан Курц домовилися про створення нового уряду

31-річний Себастіан Курц у новому уряді обійме посаду канцлера, ставши, таким чином, наймолодшим головою уряду в Європі

Консервативна Австрійська народна партія (АНП) та правопопулістська Австрійська партія свободи (АПС) досягли згоди щодо формування нового уряду країни.

Про це заявили лідери обох партій - голова АНП Себастіан Курц та лідер АПС Гайнц-Крістіан Штрахе, повідомляє Deutsche Welle.

«Ми можемо повідомити вам, що є бірюзово-блакитна угода (партійні кольори двох партій)», - заявив Курц.

Зазначається, що 31-річний Себастіан Курц у новому уряді обійме посаду канцлера, ставши, таким чином, наймолодшим головою уряду в Європі. А Гайнц-Крістіан Штрахе стане віце-канцлером. То ж, ще в одному європейському уряді будуть представлені популісти.

Офіс президента Австрії Александера Ван дер Беллена вже повідомив, що глава держави запросив лідерів обох партій на зустріч з ним, яка має відбутись 16 грудня та буде присвячена завершенню коаліційних переговорів.

Також у  суботу будуть представлені деталі щодо майбутнього складу уряду.

Нагадаємо, 19 жовтня міністр внутрішніх справ Австрії Вольфганг Соботка повідомив фінальні результати дострокових парламентських виборів в країні.

Згідно з підсумковими даними, Права партія, яка раніше обіймала друге місце, отримує 26% голосів. Австрійська народна партія при цьому залишається лідером голосування, набираючи 31,5%, додав міністр. До парламенту також проходять партії NEOS і «Список Петера Пільца» з 5,3% і 4,4% голосів, відповідно.

Таким чином, лідируючі консерватори отримали 62 мандата в парламенті, соціал-демократи - 52 місця, праві - 51, «Нова Австрія» займе 10 місць, «Список Пільца» - 8 мандатів.

Президент Австрії Александр Ван дер Беллен надав Себастіяну Курцу мандат на створення уряду відповідно до Конституції.

Читайте також статтю: Канцлер Курц. Феномен австрійського вундеркінда та що від нього чекати Україні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: