Консерватори закликають Терезу Мей залишатися на посаді до 2021 року

Консерватори закликають Терезу Мей залишатися на посаді до 2021 року
Тереза Мей 

Відставка очільниці британського уряду може зірвати переговори по режиму торгівлі із ЄС

Представники Консервативної партії переконують нинішню очільницю британського уряду залишатися на посаді максимально аж до наступних виборів. Таким чином буде знято питання її наступника, що може знищити переговори із ЄС щодо питань торгівельного режиму до того як їх буде доведено до кінця. Про це пише британське видання The Times.

Така ситуація є радикальним поворотом, оскільки іще минулого тижня на фоні програшу в Палаті громад мова йшла про те, що Тереза Мей перебуватиме на посаді не більше як до Різдва цього року. Одним із стримуючих факторів на сьогодні від такого кроку є те, що переговори щодо угоди про режим торгівлі триватимуть щонайменше до кінця 2020 року.

Передчасна відставка Терези Мей значно ускладнила б дані переговори або поставила б їх на межу зриву. Так претенденти на посаду очільника Консервативної партії могли б відмовитися від обіцянок, які вже взяла на себе Велика Британія перед ЄС в рамках Brexit, намагаючись мобілізувати своїх прихильників і спекулюючи на єврскептицизмі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: