Корчак заявила про інформатаку проти неї

Корчак заявила про інформатаку проти неї
Глава НАЗК Наталія Корчак

Корчак заперечила, що отримує вказiвки з Адміністрації президента

Керівник Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак заявляє про організовану проти неї інформаційну атаку. Про це вона сказала журналістам перед початком засідання антикорупційного комітету Верховної Ради, повідомляє кореспондент «Главкома».

Корчак висловила подив, що 31 жовтня у ЗМI з’явилася інформація про те, що за день до цього, 30 жовтня, детектив Національного антикорупційного бюро у неї вдома вручив їй протокол.

«Скажiть, будь ласка, хто знав, крiм мене i детектива, про цю повiстку?» - запитала вона.

Корчак також заперечила, що отримує вказiвки з Адміністрації президента.

«Давайте припинимо цi розмови. НАЗК працює, i всi цi подiї - доказ тому,що робота триває», - зазначила вона. 

Раніше Корчак прокоментувала оприлюднене в Інтернеті відео, як її свекруха зачинила у власній квартирі детектива НАБУ, який неї у справі про незадеклароване авто та намагався вручити повістку на допит.

Нагадаємо, керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій. Соломатіна заявила, що члени НАЗК змушували представників департаменту фінансового контролю перевіряти тих, хто не мав підлягати перевірці.

За даними Соломатіної, у НАЗК використовують е-декларування для покривання чиновників, лояльних до влади, розправи над незгодними та з метою особистого збагачення голови Наталії Корчак та членів НАЗК. За її словами, результати перевірок фальсифікуються так, як це потрібно керівництву.

Вона також стверджувала, що нібито представник Адміністрації президента України Олексій Горащенков є «куратором» роботи НАЗК.

Сам Горащенков заперечує, що займався кураторством діяльності НАЗК.

У Корчак спростували всі звинувачення Соломатіної та позвалися на неї до суду. 

Генеральний прокурор ухвалив рішення про передачу Службі безпеки України справи щодо керівництва НАЗК, яку розслідувало НАБУ.

Ганна Соломатіна та завідувач сектору внутрішнього аудиту НАЗК Оксана Дівніч мають намір подати позов до генерального прокурора Юрія Луценка та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури через передачу справи про маніпуляції в НАЗК до Служби безпеки України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: