Король Саудівської Аравії вперше перебуває із візитом в Росії

Король Саудівської Аравії вперше перебуває із візитом в Росії

Під час переговорів між Салманом аль-Саудом і Путіним мова піде і про постачання систем С-400

Візит короля Салмана аль-Сауда до Росії, який почався 4 жовтня, став результатом довгої підготовчої роботи, котра тривала декілька років. Порядок денний переговорів лідерів РФ і Саудівської Аравії включатиме обговорення результатів домовленості ОПЕК+, яка була підписала у 2016 році, і можливість її пролонгації після 2018 року. Дана домовленість допомогла стабілізувати ціни на нафту після падіння у 2014-2015 роках, що є надзвичайно важливо для країн на які приходяться 25% світового видобутку нафти. Про це пише російське видання «Коммерсантъ»

Також Володимир Путін в Салман аль-Сауд обговорять ситуацію  в Ємені, Єгипті і Сирії. У контексті обговорення сирійської проблематики мова піде про створення зон деескалації. Російська сторона також очікує, що король Саудівської Аравії активно цікавитиметься співпрацею міжМосквою і Тегераном, зважаючи на те, що діяльність останнього викликає у Ер-Ріяда великі занепокоєння.

Родзинкою візиту і переговорів має стати обговорення підготовленого російською стороною контракту на постачання в Саудівську Аравію зброї на 3 млрд. доларів. В тому числі мова йтиме про постачання декількох дивізіонів систем ППО С-400 «Тріумф». Підписання самих домовленостей щодо продажу російської зброї не очікують. Однак російська сторона вважає, що успішні переговори лідерів РФ і Саудівської Аравії можуть дати старт передконтрактним переговорам. Раніше однією із проблем щодо можливого продажу озброєння до Саудівської Аравії була вимога до російської сторони передавати технології. Але переговори на найвищому рівні, які мають відбутися 5 жовтня, можуть зняти цю проблему.

Окремо Російський фонд прямих інвестицій планує підписати три угоди щодо створення нових фондів із суверенним фондом Саудівської Аравії.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: