Криклій фігурує у справі про доведення до банкрутства Бердянського порту, - ЗМІ

Криклій фігурує у справі про доведення до банкрутства Бердянського порту, - ЗМІ
ЗМІ повідомили, що міністр Криклій є серед фігурантів справи за начебто незаконне звільнення керівництва Бердянського порту в 2017 році

Криклій «вперше чує» про справу щодо нього в НАБУ

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій в інтерв’ю Радіо Свободапрокоментував справу щодо колишніх і теперішніх топ-посадовців міністерства, яку на вимогу суду відкрило Національне антикорупційне бюро України, за начебто незаконне звільнення керівництва Бердянського порту в 2017 році.

На прохання підтвердити чи спростувати інформацію про деталі справи і те, що він є її фігурантом, міністр відповів: «Ні, не чув». Також він уточнив причину відкриття провадження і додав: «Вперше чую від вас. Добре, що дізнаюся так, через ефір».

У пресслужбі Вищого антикорупційного суду прізвища фігурантів справи назвати відмовилися. При цьому джерело видання у ВАКС підтвердило, що міністр Криклій є серед них.

Клопотання про відкриття справи надійшло до НАБУ від громадської організації ще у лютому, але тоді його відхилили.

Видання звернулося за коментарем до Національного антикорупційного бюро, утім у відомстві не підтвердили і не спростували цю інформацію.

Колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляючи про нову справу проти нього, звернув увагу на «пікантну деталь». За його словами, одна з політичних партій, що працювала у минулому скликанні і присутня у новому, «була дуже незадоволена» рішенням міністерства у 2017 році.

Вищий антикорупційний суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро України зареєструвати кримінальне провадження щодо Омеляна, його заступника, державного секретаря відомства, а також чинних посадовців міністерства.

Заявник, громадська організація «Бердянський антикорупційний центр», стверджує, що ці посадові особи довели державне підприємство «Бердянський морський торговельний порт» до банкрутства через зловживання владою, службові підробки, грубе порушення законодавства про працю та невиконання судового рішення.

На сайті Вищого антикорупційного суду зазначили: «Серед заявлених осіб – ексміністр інфраструктури (2016-2019 рр.), його заступник, Державний секретар Міністерства інфраструктури, а також топ-посадовці діючого складу Міністерства інфраструктури України».

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро України зареєструвати кримінальне провадження щодо колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна, його заступника, державного секретаря відомства, а також топ-посадовців нинішнього складу Мінінфраструктури за доведення до банкрутства Бердянського порту.

Національне антикорупційне бюро повідомило начальнику державного підприємства «Бердянський морський торговельний порт» (Запорізька область) про підозру в завданні 2,5 млн гривень збитків підприємству. 

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: