«Кухар» Путіна заробить на створенні резиденції Верховного суду РФ

«Кухар» Путіна заробить на створенні резиденції Верховного суду РФ
Євген Пригожин на прізвисько Кухар Путіна візьметься за створення так званого судового кварталу в Санкт-Петербурзі

Завершення створення судового кварталу у Петербурзі перенесли на кінець 2021 року

Управління справами президента РФ переглянуло умови контракту щодо створення так званого судового кварталу в Санкт-Петербурзі, де буде розміщена резиденція Верховного суду РФ і Будинок танців Бориса Ейфмана. Так в 2018 і 2019 роках будівельники не отримають жодного авансу в рамках проведення робіт. І лише в 2021 році відповідна компанія-забудовник отримає останні 9,2 млрд рублів авансу на етапі завершення робіт судового кварталу. Про це повідомляє російське видання «Коммерсантъ».

ksp_015989_00004_1_t218_211531_01

Раніше передбачалося, що будівництво завершиться 31 грудня 2019 року, а його загальна вартість мала складати 36,6 млрд рублів. Потім вартість створення судового кварталу зменшили до 35,7 млрд рублів, а його завершення перенесли на 31 грудня 2021 року. На сьогодні підрядники виконали лише 10% робіт і освоїли 2,9 млрд рублів. Саме ж будівництво так по суті і не почалося. Лише ведуться роботи щодо створення котлованів. Активна фаза робіт почнеться тільки в другій половині 2019 року.

Однак і на сьогодні публічно не відомо, хто саме буде проводити відповідні будівельні роботи. В 2017 році вже скасовувалися результати тендера щодо вибору субпідрядників. Сайт державних закупівель РФ не показує даних щодо будівельника. Проте стверджують, що іще влітку 2018 року було вирішено, що судовий квартал в Санкт-Петербурзі буде створювати структура Євгена Пригожина «Конкорд Менеджмент і Консалтинг».

Сам Пригожин із 2014 року перебуває під санкціями США через свою близькість до Володимира Путіна. Всьому світу він відомий як власник «фабрики тролів», які втручалися в вибори в США в 2016 році. Також його називають «кухарем Путіна» та пов'язують його ім'я навіть із замовними вбивствами в РФ, залякуванням опозиціонерів та ЗМІ,
Окрім того Євген Пригожин має зв'язки із приватною військовою компанією «Вагнер». На сьогодні «Конкорд Менеджмент і Консалтинг» шукає собі підрядників в рамках виконання окремих елементів робіт по судовому кварталу в Санкт-Петербурзі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: