Легендарний антикорупціонер Касько буде захищати фігуранта справи про розкрадання в Міноборони

Легендарний антикорупціонер Касько буде захищати фігуранта справи про розкрадання в Міноборони

Касько пішов з Transparency International, бо буде захищати фігуранта справи про розкрадання

Колишній заступник генерального прокурора Віталій Касько має намір у якості адвоката захищати компанію «Трейд Коммодіті», яка фігурує у гучній справі про розкрадання коштів в Міністерстві оборони України. На це звернув увагу журналіст Денис Бігус у своєму Facebook.

Він оприлюднив оголошення про проведення прес-конференції, у якій поряд із посадовими особами «Трейд Коммодіті» візьме участь і Віталій Касько, як партнер юридичної компанії «Василь Кісіль та партнери».

«У мене вже не залишилося не те, що нецензурних, а взагалі ніяких слів. Що за [неподобство]? Я правильно розумію, що «остання пристойна людина в ГПУ» і якими там ще ярликами обважували Віталія свого часу, зараз вписується за одну з наймасштабніших корупційних схем останніх років?», - написав у зв’язку із цим Бігус.

Після скандалу, що вибухнув через оприлюднення інформації про Каська, Transparency International Україна повідомила про зняття ним з себе повноважень члена її правління.

«Член правління Transparency International Україна, партнер юридичної компанії «Василь Кісіль та Партнери» Віталій Касько склав повноваження», - йдеться у повідомленні організації.

«Своє рішення (піти з посади – ред.) Віталій Касько пояснив тим, що як керівник практики кримінального права однієї з провідних юридичних компаній в Україні, він ймовірно братиме участь у захисті клієнтів, у тому числі і підозрюваних у корупційних злочинах», - мовиться у документі.

Transparency International Україна зазначає, що «незважаючи на те, що загально-світовою практикою ототожнення адвоката з його клієнтом є неприпустимим, в Україні існують та будуть продовжуватись спроби висвітлити роботу сторони захисту у цих справах як конфлікт інтересів між професійною діяльністю адвоката та громадською активністю».

Правління Transparency International Україна підтримало рішення Віталія Каська.

«Стандартами верховенства права розвинутих країн якісний адвокатський захист гарантований будь-кому, зокрема і особам, підозрюваним у корупційних діях. Ми вдячні Віталію за тривалу співпрацю і підтримуємо його бажання зосередитися на адвокатській практиці, якість якої є одним з базових атрибутів справедливого судового процесу», - зазначив голова правління Андрій Марусов.

Нагадаємо, 11 жовтня  стало відомо про затримання заступника міністра міністра оборони через масштабні розкрадання державних коштів під закупівель пального на потреби Збройних сил України. Журналісти дізнались, що детективи НАБУ затримали  заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Ігоря Павловського.

Холодницький під час брифінгу стосовно розкрадання 150 мільйонів гривень у Міністерстві оборони повідомив, що антикорупційна прокуратура працює над тим, щоб повернути ці гроші державі.

Пізніше керівник САП Назар Холодницький повідомив про ще дві підозри.

12 жовтня НАБУ повідомило про підозру ще 2 чиновникам Міноборони у розтраті державних коштів при закупівлі палива.

Сторона обвинувачення просила для заступника міністра арешт або 75 мільйонів гривень застави,  для директора Департаменту держзакупівель – арешт або 8 мільйонів гривень застави.

Також відомо, що компанія партнера нардепа Грановського фігурує у справі про розтрату в Міноборони. Мова йде про минулорічний тендер, на якому перемогу здобула компанія «Трейд Коммодіті» пов’язана із бізнесменом Андрієм Адамовським. У компанії «Трейд Коммодіті» заявили, що готові допомагати слідству НАБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: