Лещенко і Ко хочуть влаштувати офшорні розбірки у Раді

Лещенко і Ко хочуть влаштувати офшорні розбірки у Раді

Депутати пропонують створити робочу групу для об'єктивного розслідування нових офшорних викриттів

На сайті Верховної Ради з’явилась інформація про реєстрацію проекту постанови про створення депутатської робочої групи з питань об'єктивного розслідування можливих порушень закону, виявлених у листуванні щодо намірів створення офшорної компанії на острові Мен для президента. Серед ініціаторів - Сергій Лещенко, Світлана Заліщук, Мустафа-Масі Найєм, Ігор Луценко та інші.

Луценко з фракції «Батьківщина», в коментарі «Главкому» визнав – шанси не те, що на проходження, а й навіть на те, щоб потрапити до зали, у проекту постанови мізерні.

«Я прогнозую, що керівництво Верховної Ради, Парубій (Андрій Парубій, спікер парламенту, - «Главком») зроблять все, щоб до зали Ради цей проект постанови не потрапив», - зазначив він.

За словами нардепа, якщо так станеться, група ініціаторів не звертатиметься до суду, а піде іншим шляхом.

«Суд нам не допоможе. Будемо скоріше працювати з нашими закордонними партнерами, пояснювати,що такі речі потрібно обговорювати з нашим вищим керівництвом. Як правило, це один з найбільш дієвих механізмів. Якщо іноземні партнери стільки зусиль ввалили у здійснення антикорупційної реформи – антикорупційне законодавство – антикорупційні органи – то який сенс цього всього?», - сказав Луценко.

Разом із тим, нардеп не впевнений, що навіть у разі проходження до зали парламенту, цей проект постанови його колеги підтримують.

«Є «Демальянс», який може проголосувати, вони ж є співавторами. Зрозуміло, що більшість БПП голосувати не буде. Але я вважаю, що всі інші, особливо зважаючи на риторику «Народного фронту», який весь час повторює, що треба обмежувати президента, що має бути парламентська республіка тощо, от хай вони і покажуть, як їхні слова співвідносяться з їхніми справами», - пояснив він.

Як повідомляв «Главком», ввечері 5 листопада з’явився новий офшорний компромат на світові компанії та політиків. Журналісти з різних країн дослідили 13,4 млн документів, де згадуються імена понад 120 політиків з майже 50 країн світу, а також підприємства, спортсмени, бізнесмени та інші високопоставлені особи.

За даними журналістів-розслідувачів, саме мінімізація податків була метою перебудови структури корпорації Roshen. У свою чергу представник президента у парламенті Ірина Луценко заявила, що створення офшору для Roshen було обов'язковим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: