Лещенко попросив НАБУ і НАЗК перевірити, де він взяв 7,5 млн грн на квартиру

Лещенко попросив НАБУ і НАЗК перевірити, де він взяв 7,5 млн грн на квартиру

Нардеп стверджує, що кошти, сплачені за квартиру, є чесно заробленими

Нардеп від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко складає з себе повноваження члена правління «Демальянсу» і просить НАБУ і НАПК його перевірити. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Антикорупційна діяльність була сенсом мого життя останні 16 років. Тому, у зв'язку з публічним резонансом навколо ситуації з придбанням мною житла, вважаю за необхідне зробити цю заяву. Стверджую, що кошти, сплачені за квартиру, є чесно заробленими, і придбання квартири не порушило відповідних вимог антикорупційного законодавства України. Зауважу, що я був співавтором нового прийнятого законодаства про відкриті реєстри майна і створення незалежних антикорупційних інституцій - НАБУ і НАЗК. Як народний депутат і публічний політик вважаю принциповим відзвітувати перед суспільством належним чином. Звертаюся із закликом до НАЗК і НАБУ зробити відповідну перевірку придбання мною житла. На строк такої перевірки заявляю про складення повноважень члена правління політичної партії «Демальянс», до якого нещодавно приєднався, щоб не створювати підґрунтя для політичних спекуляцій», - написав Лещенко.

Раніше сьогодні народний депутат України від «Народного фронту», заступник голови регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник заявив, що нардеп від Блоку Петра Порошенко Сергій Лещенко, нещодавно став фігурантом скандалу з купівлею елітної квартири, вчора, 6 вересня, був помічений у літаку, який вилітав в Тбілісі.

Раніше стало відомо про те, що Сергій Лещенко купив квартиру в новобудові в центрі Києва загальною площею 192 кв. м, про що свідчить довідка з держреєстру майнових прав на нерухоме майно. За поточними цінами на нерухомість у цьому районі, вартість такої квартири складає близько 7,5 млн грн.

Сам Лещенко заявив, що придбав елітне житло частково не за свої кошти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: