Лідер фракції БПП назвав е-декларування «збоченою легалізацією капіталів»

Лідер фракції БПП назвав е-декларування «збоченою легалізацією капіталів»
Ігор Гринів

Гринів вважає, що декларування - це правильний шлях до цивілізованого суспільства, але тактично дуже багато недоліків

Під час електронного декларування фактично відбулася легалізація капіталів, але у збочений спосіб. Такий висновок зробив голова фракції БПП Ігор Гринів.

«Що показало електронне декларування. Дві речі. Перше. Фактично відбулася легалізація капіталів. У збочений спосіб, зовсім не так, як це мало б бути. Не в тих масштабах. Але вона відбулася. Легалізація без амністії, зважте. Бо, і це друга річ, суспільство дізналося, що є не просто недосяжно багаті – і їх мало, це так звані олігархи, які вже стали міфічними фігурами у громадській свідомості. А є ще й інші заможні люди. І вони є владою», - сказав політик в інтерв’ю «Главкому».

При цьому він зазначив, що не хоче, щоб влада була бідною. «Я боюся бідної влади, - сказав Гринів. - Я в принципі не хочу, щоб була бідність. Моя боротьба – не з багатими, а проти бідності. Оце –  євроінтеграція. Бо зараз у суспільну свідомість вбиватимуть думку, що в усьому винні багаті. Без розбору. І ті, хто накрав. І ті, хто заробив».

Він переконаний, що від такого розвитку подій точно не виграє Україна.

Гринів зазначив, що шлях, який зараз проходить Україна, не новий. На його думку, декларування - це точно правильний шлях до цивілізованого суспільства. «Але це стратегічно правильно, тактично дуже багато недоліків. І питання зараз тільки в тому, країна зможе розвиватися далі і це стане поштовхом внутрішнім, чи нас знову відкине на сто років назад», - сказав політик.

Нагадаємо, опитування на сайті «Главкома» показує, що оприлюднення декларацій політиків у більшості викликало відчай та злість.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: