Лідер угорців Закарпаття зробив ряд скандальних заяв в Будапешті

Лідер угорців Закарпаття зробив ряд скандальних заяв в Будапешті

Нардеп Василь Брензович заявив, що Україна нарощує антиугорську політику

Народний депутат Василь Брензович назвав «звірячими» закон про освіту та проект закону про мови по відношенню до угорської громади

Лідер КМКС (партії угорців України), народний депутат України Василь Брензович на 17-му Пленарному засіданні Постійної угорської конференції повідомив, що Україна нарощує антиугорську політику і не бачить перспектив вирішення цієї проблеми.

Також був згаданий закон про освіту та проект закону про мови, які народний депутат назвав «звірячими» по відношенню до угорської громади.

Брензович торкнувся і необхідності зміни виборчої системи в Україні із врахуванням складу національностей для створення виборчих округів для нацменшин. Очевидно, йдеться про відновлення Притисянського виборчого округу на Закарпатті в межах компактного проживання угорської нацменшини.

Політик також висловив слова подяки за підтримку угорського уряду людям угорської національності за кордоном. Зокрема, це стосується Закарпатської області, де люди переживають важкі часи антиполітики, повідомив депутат угорському провладному виданню 888.hu.

Крім того, лідер КМКС згадав виклик в СБУ ректора Закарпатського угорського інституту ім.Ф.Ракоці Ілдіки Орос для пояснень її слів у виступі в Будапешті 23 жовтня, коли вона розповіла про фашистські методи в Україні. Брензович також підкреслив, що Європейський союз нічого не робить для того, аби захистити закарпатських угорців.

Раніше повідомлялося, що ректора Закарпатського угорського інституту ім.Ф.Ракоці Ілдіку Орос, яка є також депутатом Закарпатської облради, викликали на розмову до СБУ з приводу заяв про «утиски угорців в Україні фашистськими методами».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: