Банду «ополченців» з Лисичанська заочно засуджено до 12 років тюрми. Список прізвищ

Банду «ополченців» з Лисичанська заочно засуджено до 12 років тюрми. Список прізвищ
Проросійські найманці на Донбасі

Організоване злочине угрупування викрадало людей та воювало проти української армії

Лисичанський міський суд Луганської області визнав винними п’ятьох місцевих мешканців Олександра Тарубарова, Сергія Тарубарова, Олександра Овчаренка, Олександра Угренінова і Сергія Скаргу, котрі ввійшли в так зване «ополчення» і воювали проти української армії.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 26 лютого.

За даними досудового розслідування, протягом травня-липня 2014 року обвинувачені ввійшли до складу незаконного збройного формування. В їхні обов’язки входило облаштування і контроль блокпосту на виїзді з Лисичанська Луганської області в напрямку міста Бахмута Донецької області зі створенням усіх захисних укріплень.

Олександр Тарубаров (крайній зліва). Фото з сайту «Миротворець» Олександр Тарубаров (крайній справа). Фото з сайту «Миротворець»

Для цього бандоформування розробило план із викрадення місцевих мешканців, яких безкорисливо експлуатувало. У нічну пору доби, використовуючи автомобілі «ВАЗ 2106», «УАЗ», «Волга», «Газель» без державних номерів, вони переміщувалися вулицями Лисичанська і викрадали пересічних чоловіків. Із застосуванням фізичної сили людей доправляли на територію колишнього місцевого м'ясокомбінату, де їх тримали в полоні. Слідство зафіксувало, щонайменше, сім таких випадків.

«Ополченці» експлуатували полонених у корисливих цілях - для риття окопів, траншей та різних украплень блокпосту. Це тривало до кінця липня 2014 року, коли Збройні Сили України звільнили Лисичанськ від фіктивного утворення «ЛНР».

За свідченнями полонених, на блокпосту члени бандоформування були до зубів озброєні: автомати, пістолети, рушниці, інша стрілецька зброя і гранатомети. Під час підходу українських військовослужбовців до Лисичанська представники так званого «ополчення» вчиняли обстріл в бік позицій ЗСУ.

Суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 12 років для кожного з п’яти «ополченців», котрі продовжують переховуватися від слідства. Тому термін відбування покарання рахуватиметься з дня їх фактичного затримання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: